ΑΥΞΗΣΗ ΕΝΔΟΚΡΑΝΙΑΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ, ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

1:08 μ.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ, ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ, ΑΠΟ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΗΣ ΌΡΑΣΗΣ (ΘΟΛΩΜΑ, ΔΙΠΛΩΠΙΑ, ΣΚΟΤΩΜΑ Κ.Τ.Λ.).
Μια παρόμοια συμπτωματολογία μπορεί να έχουμε και σε καταστάσεις χρόνιας, αυξημένης ενδοκρανιακής πίεσης. Μια χρόνια αυξημένη ενδοκρανιακή πίεση με διαταραχές της όρασης λόγω οιδήματος της θηλής, αστάθεια, εμετούς, ιλίγγους, και πονοκέφαλο μπορεί, λανθασμένα, για πολύ καιρό να κατευθύνει τη διαγνωστική προσπάθεια προς την πιστοποίηση για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, χάνοντας υπολογίσιμο χρόνο για τη σωστή τοποθέτηση και θεραπεία.  Ιδιαίτερα δύσκολο γίνεται το πρόβλημα, παρά όλες τις σύγχρονες διαγνωστικές μεθόδους (νευροφυσιολογικά τεστ, μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου), όταν πραγματικά για ποικίλους λόγους έχουμε τη συμμετοχή και των δυο ασθενειών. Εκεί ακριβώς χρειάζεται η κλινική εμπειρία του γιατρού τόσο για τη διαφοροδιάγνωση, όσο και για την έγκαιρη αντιμετώπιση. Τυχόν καθυστέρηση είναι συνδεδεμένη με επιδείνωση της κατάστασης και θεραπευτικά προβλήματα.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share