ΑΒΑΡΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

11:21 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΑΒΑΡΟΓΝΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΈΝΑ ΑΡΚΕΤΑ ΣΠΑΝΙΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΣΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ, ΑΞΙΖΕΙ ΌΜΩΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΔΙΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΈΧΕΙ ΠΡΩΤΟΠΑΘΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ.
Η συγκεκριμένη διαταραχή προκαλεί μια αδυναμία σύγκρισης του βάρους στα δυο χέρια. Δηλαδή, από τη μια μεριά έχουμε κανονικά αίσθηση και από την άλλη καθόλου για το ίδιο βάρος ή πολύ λίγο για το ίδιο βάρος. Είναι ένα σύμπτωμα που προέρχεται μετά από εγκεφαλική διαταραχή, π.χ. από εστία από σκλήρυνση κατά πλάκας, στα βρεγματικά τόξα των λοβών. Παρουσιάζεται πάντοτε από την αντίθετη μεριά και έχει πολύ βραδεία εξέλιξη. Όταν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, όσο αθώο και αν φαίνεται, χρήζει άμεσης διαγνωστικής αποσαφήνισης και θεραπείας. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να το παίρνουμε επιπόλαια.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share