ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΩΠΙΑΙΟΥ ΟΦΘΑΛΜΟΚΙΝΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

11:18 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΤΟ ΜΕΤΩΠΙΑΙΟ ΟΦΘΑΛΜΟΚΙΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΈΧΕΙ ΜΙΑ ΝΕΥΡΩΝΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΩΠΙΑΙΟ ΚΙΝΗΤΙΚΟ ΦΛΟΙΟ ΌΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΠΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.
Οι διασυνδέσεις και οι διακλαδώσεις του νευρωνικού αυτού τόξου είναι στην περιοχή που εμφανίζεται το 50%-60% των εστιών της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Έτσι λοιπόν, αποτελεί η διαταραχή του ένα από τα πρώτα συμπτώματα που εμφανίζονται στην αρρώστια αυτή. Χαρακτηρίζονται δε από την αδυναμία αντίληψης των μελών του ασθενούς στο χώρο και την οπτική δυνατότητα εκτίμησης των καταστάσεων αυτών. Ένα άλλο τακτικό σύμπτωμα είναι το παίξιμο των οφθαλμών προς τη μία ή άλλη πλευρά (νυσταγμός). Η αναφορά της διαταραχής αυτής πρέπει να κάνει το γιατρό προσεκτικό για υπόνοια σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share