ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΔΕΝ ΕΠΙΔΡΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΑΝΑΛΓΗΤΙΚΑ;

1:40 μ.μ. by Dr D. Kountouris
Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΈΝΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΠΟΥ ΌΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΟΣ.
Χαρακτηριστικά αναλγητικά όπως η ασπιρίνη, κωδεΐνη, ναρκωτικά που έχουν άμεση επίδραση σε τραυματικές καταστάσεις δεν εμφανίζουν την ίδια ή καθόλου αποτελεσματικότητα, σε ότι αφορά τη σκλήρυνση κατά πλάκας. Και όταν μιλάμε για επώδυνες καταστάσεις στη σκλήρυνση κατά πλάκας, μιλάμε για ένα ποσοστό που ανέρχεται στο 60% των ασθενών της. Αντίθετα, ουσιαστικά σε επώδυνες καταστάσεις της σκλήρυνσης κατά πλάκας δρουν αντιεπιληπτικά και αντικαταθλιπτικά φάρμακα. Γεγονός που αποδίδεται στην καταστολή νευρωνικών τόξων, τα λεγόμενα «βραχέα» κυκλώματα, τα οποία βρίσκονται μεταξύ εγκεφάλου και νωτιαίου μυελού.  Αυτά τα κυκλώματα στις περιπτώσεις της σκλήρυνσης κατά πλάκας διεγείρονται, προκαλώντας έντονους πόνους και ημερεύουν όταν δοθεί η κατάλληλη αντιεπιληπτική ή αντικαταθλιπτική αγωγή.

Ετικέτες , , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share