ΠΡΩΤΟΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΠΑΘΕΙΣ ΔΥΣΤΟΝΙΕΣ

1:33 μ.μ. by Dr D. Kountouris
ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΑΘΕΙΣ Ή ΑΛΛΙΩΣ ΙΔΙΟΠΑΘΕΙΣ ΔΥΣΤΟΝΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΝΟΣΟΥ.
Σε αυτές τις περιπτώσεις, η διάγνωση και η θεραπεία είναι πιο δύσκολες γιατί έχουμε την εξέλιξη δυο νοσημάτων σε «παράλληλη κίνηση». Στη λεγόμενη δευτεροπαθή εμφάνιση της δυστονίας, το πρόβλημα είναι αμιγώς ένα επιφαινόμενο συμπτωματολογίας της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Σε αυτή την περίπτωση, μια επιτυχημένη θεραπευτική αγωγή της πρωτοπαθούς νοσηρής κατάστασης έχει άμεσα θεραπευτικά αποτελέσματα και για τη δεύτερη. Δηλαδή, θεραπεύοντας τη σκλήρυνση κατά πλάκας, μειώνονται οι δυστονίες. Πάντως, ο συνδυασμός εξακολουθεί και αποτελεί ένα δύσκολο έργο για το διαγνώστη - γιατρό, ο οποίος πρέπει να τοποθετηθεί σωστά από την αρχή της επαφής του με το πρόβλημα.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share