ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

10:37 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΣΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ, ΛΟΓΩ ΠΙΘΑΝΗΣ ΔΙΕΓΕΡΣΗΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΝΕΥΡΩΝΩΝ ΑΠΟ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ.
Αυτός είναι και ο λόγος που σε ένα ποσοστό 4%-5%, σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, έχουμε και εμφανείς επιληπτικές κρίσεις. Πάντοτε στη σκλήρυνση κατά πλάκας, καταφεύγοντας σε εκτενείς χαρτογραφήσεις του εγκεφάλου μετά από πολύωρες καταγραφές, είναι δυνατόν να καταγράψουμε αυτού του είδους κρίσεις που μπορούν να έρχονται τόσο από τον φλοιό, όσο και από τη βαθύτερη ευρισκόμενη τυχόν εστία. Η έγκαιρη εντόπιση των κρίσεων αυτών, με ανάλογη φαρμακευτική αγωγή, αποτελεί ένα από τα κυριότερα προστατευτικά μέτρα της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Για αυτό, σε κάθε περίπτωση υποψίας σκλήρυνσης κατά πλάκας, πρέπει να γίνεται ο τυποποιημένος νευροφυσιολογικός έλεγχος για να βρεθεί η έκταση αυτή των ενοχλήσεων και να αντιμετωπιστεί.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share