Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ S1P

5:42 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΈΝΑ, ΥΨΗΛΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ, ΛΙΠΟΕΙΔΕΣ ΜΟΡΙΟ ΌΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ S1P.
To μόριο αυτό  περιέχεται μαζί με τις λιποπρωτεΐνες της υψηλής πυκνότητας (HDL). Η θέση του στον οργανισμό είναι όταν βρει τον ανάλογο υποδοχέα του, τον S1PR1,να σχηματίζει μαζί του ένα σύμπλεγμα, το οποίο βοηθάει στη διεύρυνση  και δράση των Τ και Β λεμφοκυττάρων σε αναλογικές εξάρσεις. Κάποιοι σκέφτηκαν ότι αυτή την ιδιότητα μπορεί κανείς να τη χρησιμοποιήσει για πιθανή αντιμετώπιση των νοσολογικών αντιδράσεων της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Έτσι δημιουργήθηκε το φάρμακο Φιγκολιμόντ  που ανταγωνίζεται το σύμπλεγμα S1P με τον ανταγωνιστή του. Με αυτόν τον τρόπο υποτίθεται ότι εμποδίζει την είσοδο ανοσοκυττάρων στο κεντρικό νευρικό σύστημα και προστατεύει από την εξέλιξη της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Ετικέτες , , , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share