ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΟ SJOGREN

6:10 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ SJOGREN, ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΤΩΝ ΕΠΙΘΗΛΙΩΝ ΕΝΔΟΚΡΙΝΩΝ ΑΔΕΝΩΝ (ΣΙΕΛΟΓΟΝΟΙ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΪΚΟΙ), ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΚ ΠΡΟΟΙΜΙΟΥ ΞΗΡΟΣΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΞΗΡΟΦΘΑΛΜΙΑ.
Σε περιπτώσεις που συνυπάρχει με τη σκλήρυνση κατά πλάκας, λόγω της ελαφρότητας της συμπτωματολογίας του, είναι δυνατόν να περάσει απαρατήρητο. Παρόλα αυτά μια ανοσοκατασταλτική θεραπεία για τη σκλήρυνση κατά πλάκας επηρεάζει και το Sjogren θετικά, έτσι που καμιά φορά κάνει τη διάγνωση του ακόμη πιο δύσκολη. Η ύπαρξη του είναι τακτική και για αυτό το λόγο σε περιπτώσεις σκλήρυνσης κατά πλάκας πρέπει ο γιατρός να είναι προσεκτικός, σε ότι αφορά συνοσηρότητα ή κληρονομική επιβάρυνση.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share