ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

2:30 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΈΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΕΝΟΣ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΈΧΕΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΣΟ.
Ένας ασθενής με σκλήρυνση κατά πλάκας έχει το δικαίωμα πλήρους συμμετοχής στην κοινωνία, στο γάμο, στην ψυχαγωγία, στον αθλητισμό. Βέβαια όλα αυτά σε μια αναλογία με τα συμπτώματα που αφήνει η νόσος. Αλλά ακόμη και όταν έχουμε πλήρη υποχώρηση των συμπτωμάτων, σε καμιά περίπτωση δεν έχουμε  ολική ίαση και υποθετικά η αρρώστια παραμονεύει πάντα. Ο ασθενής σε αυτό το σημείο θα πρέπει να απαλλαγεί από τα ιδεοψυχαναγκαστικά του σύνδρομα και να «τιμά» την αρρώστια του για να μην τον ενοχλεί και αυτή. Θα πρέπει ο ίδιος να βρει το φυσιολογικό για αυτόν μέτρο επιβάρυνσης και να εντοπίσει το «ποσό» της ενέργειας που χρειάζεται για την καθημερινότητα. Να γνωρίζει δε ότι κάθε υπέρβαση σε αυτούς τους τομείς, κλείνει μελλοντικούς κινδύνους επανεμφάνισης της συμπτωματολογίας της αρρώστιας.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share