ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ

3:28 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΣΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΆΜΕΣΗ.
Οι λοιμώξεις για όλες τις ασθένειες είναι ένας επιπλέον κίνδυνος, που ιατρικά αντιμετωπίζεται άμεσα. Μέχρι πριν λίγα χρόνια, δεν ίσχυε και ακόμη δεν έχει γίνει απόλυτα συνειδητό από τους γιατρούς, ότι το ίδιο επιβάλλεται στη σκλήρυνση κατά πλάκας. Παλιά, ο λόγος αυτής της «απρονοησίας» ευρίσκετο στο γεγονός ότι απλές ή καλοήθεις περιπτώσεις σκλήρυνσης κατά πλάκας δεν ήταν διαγνωσμένες κατά τη διάρκεια της «έκρηξης» λοίμωξης ή, και αν ήταν, εθεωρείτο ότι η δεύτερη είναι ανεξάρτητη από την πρώτη. Βέβαια δεν είναι ακριβώς έτσι. Πλέον είναι γνωστό ότι κάθε λοιμώδης επιπλοκή δημιουργεί νέα συμπτωματολογία ή αυξάνει την πλάγια σκλήρυνση κατά πλάκας. Μάλιστα, αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, πολλές φορές το πρόβλημα που φέρνει παραμένει μαζί με την επιδείνωση της κλινικής εικόνας. Είναι κανόνας λοιπόν, ότι σε περίπτωση εμφάνισης πιθανής λοίμωξης στη σκλήρυνση κατά πλάκας, να γίνεται άμεση φαρμακευτικά λήψη (αντιβιοτικά, αντιπυρετικά, αντιϊκά φάρμακα κ.τ.λ.) μέχρι την πλήρη καταπολέμηση της. Πρέπει να γίνεται ιατρικά ότι είναι δυνατόν, έτσι που μετά την αποδρομή της λοίμωξης, η κλινική εικόνα της σκλήρυνσης κατά πλάκας να παραμένει ως είχε και όχι χειρότερη.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share