ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ SATIVEX

1:23 μ.μ. by Dr D. Kountouris
ΤΟ SATIVEX ΕΙΝΑΙ ΈΝΑ ΝΕΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΚΑΝΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΈΝΩΣΗ.
Η έγκριση του δόθηκε πρόσφατα και η χορήγηση του υπό ειδικές προϋποθέσεις έχει αρχίσει. Το Sativex προέρχεται από εκχυλίσματα κάνναβης και έχει βρεθεί ότι φέρνει μια ανακούφιση στη σπαστικότητα των ενηλίκων στη σκλήρυνση κατά πλάκας. Βέβαια, δεν πρόκειται για καινούριο ιατρικό αποτέλεσμα, αλλά για φαρμακευτική είδηση για τη χρήση μιας ουσίας. Ήδη στο παρελθόν είχε χρησιμοποιηθεί και χρησιμοποιείται για τον ίδιο σκοπό αμιγής κανναβινόλη, η οποία είχε ασφαλώς ανάλογα αποτελέσματα αλλά δυστυχώς χωρίς να μπορεί να αποφευχθεί τελείως ο κίνδυνος του εθισμού, πράγμα που δεν είμαστε σίγουροι ακόμη για το Sativex. Αναμένεται να φανεί στο μέλλον.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share