Η ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΣΚΠ

12:41 μ.μ. by Dr D. Kountouris
Στη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας ως γνωστόν η παθογένεια προκύπτει από απομυελινωτικές εστίες στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα. Πρόκειται για παθολογικές διεργασίες που καταστρέφουν τη μεμβράνη (μυελίνη) των νευρικών κυττάρων. Το κατεξοχήν διαγνωστικό εργαλείο για την πιστοποίηση της αρρώστιας αυτής είναι η μαγνητική τομογραφία.
Όχι μόνο κατοχύρωση της διάγνωσης, αλλά και παρακολούθηση της πορείας της νόσου είναι μέσω της μαγνητικής τομογραφίας απόλυτα δυνατή. Με την επανασταστική ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας και την αρμονική συνεργασία γιατρών και προγραμματιστών προέκυψε τον τελευταίο καιρό η δυνατότητα της τρισδιάστασης εικόνας της μαγνητικής τομογραφίας. Με την ανάπτυξη ειδικών αλγορίθμων είναι πλέον δυνατή η επαναστατική γεωμετρική παρουσία των εγκεφαλικών κυττάρων και συμπλεγμάτων. Με τη χρησιμοποίηση, λοιπόν, της τρισδιάστασης μαγνητικής τομογραφίας που βασίζεται πάνω σε αυτή την προγραμματική εξέλιξη υπάρχει η δυνατότητα της ακριβούς εκτίμησης των απομυελινωτικών εστιών στον εγκέφαλο. Αυτό καθιστά δυνατή όχι μόνο την απεικόνιση τους και την ικανότητα της πρόσληψης σκιαγραφικού αλλά την ακριβή οριοθέτηση των ορίων τους μέσα στον εγκεφαλικό χώρο σε σχέση με τους άλλους ιστούς. Το γεγονός αυτό μας δίνει την δυνατότητα σε χρονική εξάρτηση να παρακολουθούμε και την πορεία και την ανάπτυξη των εστιών. Καθίσταται έτσι δυνατόν η τροποποίηση κάθε ανάλογης θεραπείας στον καλύτερο θετικό βαθμό για τον ασθενή. Τα αποτελέσματα αυτής της συλλογικής δουλειάς έχουν ενθουσιάσει τόσο τους κλινικούς γιατρούς ώστε άρχισε η συστηματική εκμετάλλευση τς μεθόδου και για ποιο σκοτεινές σε διάγνωση νευροψυχιατρικές παθήσεις, όπως είναι η σχιζοφρένεια και οι άνοιες. Από ότι φαίνεται και εκεί οι εξελίξεις θα είναι άκρως θετικές.

Ετικέτες , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share