ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛ

6:38 π.μ. by Dr D. Kountouris

Γύρω στα 20.000 με 30.000 παιδιά γεννώνται στην Ευρώπη από μητέρες που καταναλώνουν αλκοόλ, με έντονα νευρολογικά προβλήματα, όπως το σύνδρομο down κτλ. Τα προβλήματα αυτά είναι ακόμη πιο επικίνδυνα, όταν η μητέρα πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας.
Επειδή ο αλκοολικός πλέον στην Ευρώπη έχει γίνει επιδημία, όλα τα Υπουργεία Υγείας των κεντρικών ευρωπαϊκών χωρών, όπου η κατανάλωση του αλκοόλ είναι υπέρμετρη, σε σημείο που να υπολογίζουν ότι ο κάθε τρίτος μεσήλικας ευρωπαίος κάθε σαββατοκύριακο κοιμάται μεθυσμένος, γίνεται μια μεγάλη καμπάνια για τα προβλήματα του αλκοόλ.
Δυστυχώς, τα προβλήματα αυτά έχουν αγγίξει έντονα και την νεολαία ακόμη και στην σχολική ή προσχολική ηλικία, με αποτέλεσμα πολλές νεαρές μητέρες να προχωρούν στην εγκυμοσύνη παράλληλα με τον αλκοολισμό.
Σε αλκοολικές μητέρες υπάρχει ο πολύ μεγάλος κίνδυνος το παιδί να γεννηθεί με παραμορφωτικές διαταραχές του προσώπου, διανοητική στέρηση ή ελαττωμένης ευφυΐας και ουσιαστικές διαταραχές από το κεντρικό νευρικό σύστημα.
Το ποσοστό αυτό των παιδιών υπολογίζεται γύρω στις 20.000 με 30.000 κάθε χρόνο, αλλά, θεωρείται ότι είναι πολύ περισσότερο, διότι η εικόνα αυτή δεν είναι ακόμη γνωστή στους γιατρούς σαν σύνδρομο, ώστε να ερευνάται και να εντοπίζεται αμέσως μετά την γέννα.
Ακόμη πιο επικίνδυνο είναι όταν οι εγκυμονούσες που κάνουν χρήση αλκοόλ, ακόμη και σε μικρά ποσοστά, πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας.
Και οι μικρές ποσότητες αλκοόλ είναι ακραία επικίνδυνες σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης, διότι το αλκοόλ που χρησιμοποιείται πέραν της έτσι και αλλιώς τοξικής αιθανόλης, περιέχει και άλλα μείγματα όπως μεθανόλη, που είναι πολλαπλά τοξικά και ελάχιστες ποσότητες επηρεάζουν αρνητικά το έμβρυο.
Η εγκυμοσύνη στη σκλήρυνση κατά πλάκας είναι ταυτόχρονα ένα ιατρικό και παράλληλα, κοινωνικό πρόβλημα. Η μητέρα έχει εκ προοιμίου μια ευπάθεια και χρήζει ιδιαίτερης φροντίδας και προσοχής πριν και μετά την γέννα.
Πρέπει, λοιπόν, μέσα σε όλα αυτά τα προτρεπτικά και στις γενικές προφυλάξεις να συμπεριληφθεί και η πλήρης απαγόρευση κάθε αλκοολούχου, τόσο για την εγκυμονούσα, όσο και για την μελλοντική μητέρα, στην οποία πιθανόν υπάρχει η υπόνοια της νόσου της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Το μέτρο είναι εύκολο και τα αποτελέσματα του τεράστια.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share