ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ, ΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΦΕΣΕΙΣ

2:38 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΥΦΕΣΕΩΝ ΣΑΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
Στην σκλήρυνση κατά πλάκας η κλινική εικόνα είναι πολυποίκιλη και επίσης σε ότι αφορά την σχέση της με τον χρόνο δεν εμφανίζει καμία σταθερότητα.
Για αυτό κατά κύριο λόγο οι κλινικοί γιατροί ξεχωρίζουνε την αρρώστια ανάμεσα σε ώσεις που πρόκειται για χειροτέρευση της γενικής συμπτωματολογίας και υφέσεις και μια δεύτερη ομάδα αυτή των χρόνιων περιπτώσεων. Ότι αφορά μια ώση καταλαβαίνει κανείς για την εμφάνιση νέων συμπτωμάτων που εμφανίζονται με μια χρονική διάρκεια μεγαλύτερη των 24 ωρών ή όταν τα προηγούμενα συμπτώματα μετά από απόσταση ενός μήνα ξαναεμφανίζονται πιο ισχυρά. Βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να ξεχωρίζουμε από τυχόν δυσκολίες που προέρχονται από μια λοίμωξη από μια υπερκόπωση ή από μια ψυχολογική ένταση. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρόκειται για άλλες καταστάσεις και όχι για ώσεις.
Πάλι σε περιπτώσεις που έχουνε μια χρόνια συνεχή χειροτέρευση μετά από εβδομάδες ή μήνες τότε πρόκειται για μια όπως λέμε χρόνια προϊούσα μορφή.
Εάν πάλι σε μερικούς ασθενείς επαναλαμβάνονται οι ώσεις αλλά κάθε φορά εξαφανίζονται πλήρως για αν ξαναέρθουν μιλάμε για μια μορφή της σκλήρυνσης κατά πλάκας καθαρά με ώσεις και υφέσεις. Εάν οι ώσεις εμφανίζονται όλο και πιο ισχυρές από την προηγούμενη φορά τότε θεωρούμε ότι έχουμε να κάνουμε με μια μορφή σκλήρυνσης κατά πλάκας με προϊούσα ενίσχυση των ώσεων.
Όταν αυξάνεται αριθμητικά και γεωμετρικά η ώση χωρίς να υφίσταται ενδιάμεση ύφεση μιλάμε για δευτερογενή χρόνια μορφή της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Ετικέτες , , , ,

Comments (1)


Blogger Unknown
21 Αυγούστου 2009 στις 5:30 π.μ.  

καλησπερα σασ!το ονομα μου ειναι σισσυ και ειμαι θεσσαλονικη.δυστυχως φετοσ μαθαμε οτι η μητερα μου εχει σκληρυνση κατα πλακας,προσπαθουμε με καθε μεσο να το ξεπερασουμε και να τη βοηθησουμε!φετος λοιπον εδωσα παννεληνιες και το προβλημα μου ειναι οτι δε θελω να φυγω απο τη πολη μου λογω αυτης της καταστασης!πληροφορηθηκα οτι μπορω να παρω μεταγραφη,απλωσ μερικοι μου λενε οτι δεν ειναι σιγουρο.αν γνωριζει καποιος και μπορεσεινα μου απαντησει θα ειμαι ευγνωμων!!ευχαριστω πολυ

<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share