ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΟΥΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΙΟΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

3:57 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ ΟΥΡΗΣΗΣ ΚΥΡΙΩΣ Η ΠΟΛΥΟΥΡΙΑ
Είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί κατά κανόνα τους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας και παρουσιάζεται πολύ τακτικά σαν επιτακτική ούρηση.
Στις περισσότερες φορές που έχουμε το φαινόμενο της πολυουρίας είναι αποτέλεσμα κάποιου ασθενούς ίσως άποιου διαβήτη που λαμβάνει χώρα ξέχωρα από όλη την άλλη νοσολογική κατάσταση. Κυρίως παρουσιάζεται με επίσχεση ούρων ή έντονη πολυουρία ανάλογα με την περίπτωση.
Το γεγονός οφείλεται σε μια διαταραχή μεταξύ του άξονα του υποθαλάμου και του οπίσθιου τμήματος της υπόφυσης όπου είναι αποθηκευμένη η αντιδιουρητική ορμόνη σε νευροεκκριτικούς κόκκους.
Πολλές φορές απομυελινωτικές διαταραχές στον άξονα αυτό δημιουργούν δυσκολίες και έτσι δεν απελευθερώνεται ή απελευθερώνεται πολύ η αντιδιουρητική ορμόνη άσχετα από το αίσθημα δίψας ή κατανάλωση υγρών που κάνουνε οι ασθενείς.
Στις περιπτώσεις που έχουμε αυτό το φαινόμενο πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε έναν επισταμένο έλεγχο κυρίως μέσω του τεστ βαζοπρεσσίνης ή και τον υπολογισμό της αντιδιουρητικής ορμόνης προκειμένου να βοηθήσουμε με την διάγνωση και την σωστή θεραπεία τους ασθενείς.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share