ΜΥΕΛΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΛΕΥΚΙΝΗ

2:03 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΕΓΚΑΡΣΙΑ ΜΥΕΛΙΤΙΔΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ. ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΔΙΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΜΙΑ ΟΥΣΙΑ Η ΙΝΤΕΡΛΕΥΚΙΝΗ 6.
Η ιντερλευκίνη 6 είναι μια από τις πολλές κυτοκίνες η οποία έχει έναν ορισμένο ρόλο σε ότι αφορά τραυματισμούς του νωτιαίου μυελού.
Τραυματισμοί και λοιμώξεις του νωτιαίου μυελού προκαλούν συγκέντρωση της ιντερλευκίνης 6 κατευθείαν στο σημείο του τραυματισμού η οποία με την σειρά της παράγει σε υψηλές συγκεντρώσεις μητρικά οξείδια και μια πολυμεράση της ριβόζης που επεκτείνει τις κυτταρικές βλάβες στο σημείο αυτό.
Γενικά το θέμα της ιντερλευκίνης 6 όσον αφορά μυελίτιδα ακόμη και σκλήρυνση κατά πλάκας είναι ένα θέμα ανοιχτό γιατί μελετώντας την παθογένεια του και τις βλάβες που προκαλεί είναι δυνατόν γρήγορα να καταλήξει κανείς σε ένα θεραπευτικό τρόπο για αυτές τις παθήσεις με την υπόσχεση μιας ουσιαστικής βοήθειας.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share