Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

1:28 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΟ ΝΟΣΗΜΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΟΙΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΑΝΟΣΟ.
Στην σκλήρυνση κατά πλάκας η διαδικασία ξεκινάει από τον θύμο αδένα. Ο θύμος αδένας είναι ένα εργοστάσιο που επεξεργάζεται τα αντισώματα του οργανισμού εκεί όπου αυτά «μαθαίνουν» να μην επιτίθενται παρά μόνο σε ξένα σώματα. Ποτέ στον ίδιο τον οργανισμό. Από αυτά τα Τ κύτταρα που επεξεργάζονται στον θύμο αδένα μερικές φορές κάποια ξεφεύγουν.
Εξαιτίας μιας κάποιας δυσλειτουργίας στην περιοχή αυτή τα ενεργοποιημένα αυτά Τ - κύτταρα μπορούν και περνάνε και τον αιματικό φραγμό του εγκεφάλου σε αντίθεση με τα άλλα τα κανονικά που δεν μπορούν και δημιουργούν εκεί προβλήματα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση της σκλήρυνσης μόλις τα Τ ενεργά κύτταρα ξεπεράσουν τον αιματικό φραγμό πηγαίνουνε κατευθείαν στα ολιγοδενδροκύτταρα και αρχίζουν να καταστρέφουν εκεί την μυελίνη. Ανακατεύοντας μακροφάγα αντισώματα και συμπληρώματα του συστήματος στα Τ – κύτταρα επικάθονται επί της μυελίνης αφήνοντας ελεύθερες κάποιες ουσίες που λέγονται κυτοκίνες οι οποίες είναι και οι «βόμβες» της καταστροφής.
Έτσι σε μια αλυσίδα λοιμωδών μεταδόσεων στα διπλανά κύτταρα έχουμε την καταστροφή ολόκληρων περιοχών στον εγκέφαλο. Την ίδια στιγμή με την ίδια διαδικασία και τα β-κύτταρα ενεργοποιούνται και αφήνουν ειδικά αντισώματα και αυτά για την καταστροφή της μυελίνης.
Με αυτόν τον τρόπο οδηγούνται περιοχές του εγκεφάλου σε καταστροφές και δεν έχουν την δυνατότητα να συμπληρώσουνε το λειτουργικό τους πρόγραμμα.
Έτσι προκύπτει η σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share