ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΤΡΟΦΙΑ

1:33 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΑΚΤΙΚΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΟΤΑΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΜΙΑΣ ΑΡΧΟΜΕΝΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗΣ ΑΤΡΟΦΙΑΣ Η ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΤΙΑΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ
Μια ερευνητική ομάδα από την Βοστώνη που ξεκίνησε με το βασικό ερώτημα αυτό που αναφέραμε παραπάνω και έχοντας υλικό περίπου 30 ασθενείς με έναν μαγνητικό τομογράφο υψηλής ευκρίνειας διαχώρισε εάν πρόκειται για την μια ή την άλλη περίπτωση.
Τελικά οι αναλύσεις που γίνανε παράλληλα με μαθηματικά μοντέλα κατέδειξαν σε ότι αφορά ελάττωση μνήμης και προσοχής σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας δεν είναι τόσο η γενικευμένη ατροφία που το προκαλεί παρά ειδικές εστιακές αλλοιώσεις και μάλιστα όταν αυτές αθροίζονται όπως φαίνεται στο υλικό που είχανε οι γιατροί, περισσότερο στην κροταφική περιοχή (λοβό) αμφοτερόπλευρα.
Πρόκειται για μια ουσιαστική διαπίστωση διότι τοποθετεί τα πράγματα σε μια νέα θεραπευτική βάση γνωρίζοντας ότι στην περίπτωση που έχουμε να κάνουμε με ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας με το πρόβλημα της ελαττωμένης μνήμης και μειωμένης προσοχής στην ουσία πρέπει να ανταπεξέλθουμε σε τοπικές βλάβες και όχι σε γενικευμένη ατροφία.
Άρα η θεραπεία πρέπει να είναι συγκεκριμένη και να παρακολουθεί την πορεία της αγωγής με την μαγνητική τομογραφία προκειμένου να διαπιστώσει από την κάθε αγωγή πως είναι πριν και μετά.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share