ΟΠΤΙΚΗ ΝΕΥΡΙΤΙΔΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΥΕΛΟΥ ΟΣΤΩΝ

4:06 π.μ. by Dr D. Kountouris

ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΚΑΘΕ «ΓΩΝΙΑ» ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ. ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΑΣΘΕΝΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΥΕΛΟΥ ΟΣΤΩΝ. Η μεταμόσχευση μυελού οστών είναι μια συνηθισμένη πρακτική πλέον για πολλές μορφές νοσολογικών και ανοσορυθμιστικών θεραπειών.
Έτσι λοιπόν σε έναν ασθενή παρατηρήθηκε μια οπτική νευρίτιδα (μια μορφή της σκλήρυνσης κατά πλάκας) η οποία με τον καιρό αυξήθηκε συμπτωματικά έτσι ώστε να δώσει αφορμή για περαιτέρω εξέταση.
Οι εξετάσεις δείξανε ότι η πρόκληση προήλθε από τα μεταμοσχευθέντα κύτταρα.
Το γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι ακόμη και στις περιπτώσεις μεταμοσχεύσεως που έχουνε ειδικής καλλιέργειας κύτταρα μπορεί να υπάρξει αντίδραση μεταξύ αυτών και κάποιων άλλων που προκαλεί αυτογενή ανοσοποιητική αντίδραση στον ασθενή που το δέχεται.
Έτσι προέκυψε και στην προκειμένη περίπτωση η οπτική νευρίτιδα.
Εν κατακλείδι φαίνεται ότι υπάρχει ακόμη μια πάρα πολύ μεγάλη έρευνα η οποία φέρνει αποτελέσματα που συγκλίνουν όλα στην διαταραχή του ανοσοποιητικού στην σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ετικέτες , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share