ΟΠΤΙΚΑ ΠΡΟΚΛΗΤΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΗ ΝΕΥΡΙΤΙΔΑ

2:13 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΣΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΝΕΥΡΙΤΙΔΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΌΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΙΑ ΌΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΤΗΣ ΣΚΠ.
Οι βασικές εξετάσεις που γίνονται, είναι η μέτρηση της οπτικής οξύτητας και τα οπτικά προκλητά δυναμικά.
Η μέτρηση της οπτικής οξύτητας είναι μια διαγνωστικά ισχυρή μέθοδος, αλλά παίζει ρόλο και η «υποκειμενική» αντίληψη του ασθενούς. Σε αντίθεση με αυτή, τα οπτικά προκλητά δυναμικά και μάλιστα η μέτρηση των οπτικών πεδίων μέσω των δυναμικών, είναι μέθοδοι απαλλαγμένες από την υποκειμενική κρίση του ασθενούς. Στην περίπτωση αυτή, έχουμε έναν ερεθισμό του οπτικού νεύρου και μια ταυτόχρονη καταγραφή από το κέντρο του οπτικού φλοιού.
Αποτελούν μια διαγνωστική μέθοδο, η οποία και εντοπίζει το πρόβλημα της οπτικής νευρίτιδας και καταγράφει την έκταση του προβλήματος.
Επίσης, τελείως αναίμακτα και ανώδυνα, μπορεί να γίνει μια παρακολούθηση της πορείας της νόσου και της τυχόν αποτελεσματικότητας της θεραπευτικής αγωγής.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share