Η ΕΡΥΘΡΟΠΟΙΗΤΙΝΗ ΣΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

12:40 μ.μ. by Dr D. Kountouris

Η ερυθροποιητίνη είναι ένα σχετικά παλιό φάρμακο που χρησιμοποιείται στους χρόνιους νεφροπαθείς και κατά περιόδους έγινε γνωστό το ότι χρησιμοποιείται κυρίως για το ντοπάρισμα αθλητών. Παρ΄ όλα αυτά, τα τελευταία χρόνια απέκτησε ένα πολύ καλό όνομα σαν φάρμακο λόγω του ότι πλέον άρχισε να παράγεται και συνθετικά και να χρησιμοποιείται σε άλλες πιο συχνές αρρώστιες. Μια πρωτοπόρος της ιατρικής έρευνας η καθηγήτρια Ελεν Ραιχ από το Μαξ Πλαν Ινστιτούτο Του Γκιότιγκεν κατάφερε τα τελευταία χρόνια με μακροχρόνιες έρευνες και επιμονή να βρει τις άγνωστες μέχρι σήμερα θεραπευτικές ιδιότητες της ερυθροποϊτίνης. Η μεγάλη της επιτυχία δεν έγκειται στην ανακάλυψη μόνο νέων θεραπευτικών στόχων, αλλά και στο ιδιαίτερο γεγονός ότι κατάφερε να πείσει κάποιους φαρμακοβιομηχάνους από το Λούνμπεργκ της Δανίας να προχωρήσουν στην ειδικής κατασκευής ερυθροποϊτίνη για αυτές τις περιπτώσεις. Πρόκειται για το μόριο της carbamirated ερυθροποιητίνης του μορίου με την ονομασία CDO. Θεαματικά είναι τα αποτελέσματα από τη χρήση αυτή και ήδη είναι γνωστά στην Ελλάδα όπου διάφορες ομάδες γιατρών ακολουθώντας τις υποδείξεις ή σε συνεργασία με τη γιατρό ήδη από χρόνια εφαρμόζουν τη μέθοδο. Τα αποτελέσματα όντας ικανοποιητικά ανοίγουν δρόμους στη θεραπεία ασθενών που χρειάζονται τη νευροπροστασία. Συγκεκριμένα σε αυτές τις παθήσεις κατά πρώτο λόγο η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΚΠ) και τα εγκεφαλικά. Το νέο μόριο της epo έχει την ικανότητα να περνάει από ένα ειδικό δίχτυ (διχτυωτό φραγμό αίματος) που προστατεύει νευρικό σύστημα, εγκέφαλο, νωτιαίο μυελό. Η ιδιότητα αυτή του νέου μορίου της ερυθροποιητίνης πραγματικά ανοίγει νέους ορίζοντες στη θεραπεία αυτών των ασθενειών. Το ευχάριστο είναι ότι χρησιμοποιώντας σε μια τροποποιημένη δόση με άλλα κοκτέιλ φαρμάκων το εν λόγω φάρμακο δεν έχουμε και καθόλου παρενέργειες.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share