ΔΙΑΤΟΜΗ ΡΙΖΑΣ ΤΡΙΔΥΜΟΥ ΣΕ ΝΕΥΡΑΛΓΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

3:30 π.μ. by Dr D. Kountouris

Η ΝΕΥΡΑΛΓΙΑ ΤΡΙΔΥΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΕΠΩΔΥΝΟ ΕΠΙΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ. ΠΟΛΛΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΟΜΗ ΤΗΣ ΡΙΖΑΣ ΤΟΥ ΤΡΙΔΥΜΟΥ. ΤΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΩΔΗ.
Όταν το τρίδυμο «πονάει» (νευραλγία τριδύμου) ανοίγει ο δρόμος του ασθενούς στην απόγνωση. Η θεραπευτική αδυναμία είναι αρκετές φορές τόσο μεγάλη, που μπορεί να οδηγήσει τον ασθενή μέχρι και στην αυτοκτονία. Σε αυτές τις δύσκολες περιπτώσεις αρκετοί γιατροί, για το καλό του ασθενούς, ίσως και από άγνοια ή μη ύπαρξης ανάλογων στατιστικών, καταφεύγουν στην χειρουργική μέθοδο της διατομής της ρίζας του τριδύμου.
Κάνοντας στον κάτω κρόταφο μια διάνοιξη, προχωράνε στο πίσω μέρος – κάτω μέρος του κρανίου (οπίσθιος κρανιακός βόθρος, αναγνωρίζεται και διατέμνεται η ρίζα του τριδύμου).
Δυστυχώς, η μέθοδος αυτή δεν έχει αποδειχθεί αποτελεσματική για την νευραλγία τριδύμου στην σκλήρυνσης κατά πλάκας. Κατά κανόνα, πέρα των χειρουργικών κινδύνων (αιμορραγίες, συμφύσεις, λοιμώξεις, τραύματα κτλ.) σχεδόν πολύ σύντομα μετά την επέμβαση επέρχεται μια νέα κλινική εξέλιξη, η λεγόμενη επώδυνη αναισθησία.
Πρόκειται για μια επώδυνη ενοχλητική διαταραχή της αισθητικότητας στην περιοχή φροντίδας της ρίζας του κλάδου του τριδύμου που κόπηκε.
Το πρόβλημα των πόνων γίνεται πολύ πιο έντονο και οι δυσαισθησίες ανυπόφορες. Αυτό πρέπει να αποφεύγεται με επιμέλεια, διότι αλλιώς έχουμε απλά άθροιση των προβλημάτων.

Ετικέτες , , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share