ΝΕΥΡΑΛΓΙΑ ΤΡΙΔΥΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΔΙΗΘΗΣΗ ΑΙΘΥΛΙΚΗΣ ΑΛΚΟΟΛΗΣ

3:07 π.μ. by Dr D. Kountouris

ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15% ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΩΤΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ Η ΝΕΥΡΑΛΓΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΔΥΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ. Η ΔΙΗΘΗΣΗ ΤΟΥ ΓΑΓΓΛΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΙΔΥΜΟΥ ΜΕ ΑΙΘΥΛΙΚΗ ΑΛΚΟΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ.
Στην σκλήρυνση κατά πλάκας η νευραλγία του τριδύμου δεν είναι συγκεκριμένη βλάβη. Είναι μια διάχυτη διαταραχή αγνώστου αιτιολογίας. Πιθανολογούνται σαν αίτιά της τοπικοί παράγοντες (απομυελινώσεις) ή τοξικές αιτίες (κυττοκίνες – προσταλλανδίνες).
Επόμενο και αποδεδειγμένο είναι πως οι χειρουργικές επεμβάσεις στην περίπτωση αυτή στην καλύτερη έχουν προσωρινά αποτελέσματα.
Η χειρουργική τεχνική είναι η προσπέλαση των μαλακών μορίων του προσώπου (όχημα) με ένα ειδικής κατασκευής χειρουργικό εργαλείο και προώθησή του ως το βάθος του κρανίου, όπου είναι το γάγγλιο του τριδύμου.
Εκεί σε μια θέση που δεν έχει ιδιαίτερα πλούσια νεύρωση (στο εντύπωμα του Μέκελ) γίνεται η έγχυση γλυκερόλης ή η διήθηση του γαγγλίου με αιθυλική αλκοόλη, που ανακουφίζουν προσωρινά (για μήνες συνήθως) από το άγχος.
Πέρα από αυτό, υπάρχει και αρκετά μεγάλος κίνδυνος σε αυτές τις περιπτώσεις χημικής διαταραχής του κερατοειδούς με ενοχλήσεις από το μάτι.
Στα προβλήματα που επανέρχονται προστίθενται και αυτά του τραυματισμού (δημιουργία συμφύσεων, αιματώματα, λοιμώξεις κτλ.), συν αυτά του εθισμού στην ίδια την επέμβαση, που κατά κανόνα επαναλαμβάνεται πολλές φορές.
Γενικά, ο τρόπος αυτός θεραπείας της νευραλγίας του τριδύμου είναι καλό να αποφεύγεται στις περιπτώσεις συνύπαρξης με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ετικέτες , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share