ΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΑΓΙΑ ΑΜΥΟΤΡΟΦΙΚΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ

1:24 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΓΙΑΣ ΑΜΥΟΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ
Ερευνητικά αποτελέσματα Αμερικάνων και Γερμανών ερευνητών συγκλίνουν στην άποψη ότι ανθεκτικοί ιοί όπως HIV, EBV ή Έρπης πιθανόν να «πυροδοτούν» την εμφάνιση της πλάγιας αμυοτροφικής σκλήρυνσης (Λού Γκέρινγκ).
Οι έρευνες έδειξαν τέτοιο μολυσματικό υπόβαθρο σε αυτούς τους ασθενείς που είχαν προσβληθεί από πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση. Παράλληλα όμως καταγράφηκαν και περιπτώσεις όπου η πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση εμφανίσθηκε μετά από μόλυνση με HIV και μάλιστα βελτιώθηκε κατόπιν χορήγησης ισχυρής αντιρετροΐοκής θεραπείας.
Βλέπουμε λοιπόν ότι ο λοιμώδης παράγων στην εμφάνιση της πλάγιας αμυοτροφικής σκλήρυνσης παίζει έναν ουσιαστικό ρόλο.

Ετικέτες , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share