ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΚΥΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

2:15 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ «ΥΠΟΥΛΕΣ» ΠΕΡΙΠΛΟΚΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΧΝΕΣ ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΕΙΣ.
Σε μια διαταραγμένη λειτουργία της κύστης και κυρίως σε ότι αφορά την πλήρη εκκένωσή της χρειάζεται μεγάλη και ιδιαίτερη προσοχή σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας διότι είναι μία από τις πιο συχνότερες επιπλοκές που εμφανίζονται στην αρρώστια αυτή.
Το αποτέλεσμα μιας «στασιμότητας» της καλής κυστικής λειτουργίας είναι να αναπτυχθεί μια βακτηριακή λοίμωξη των νεφρών και της κύστης. Αυτή η λοίμωξη μπορεί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα να παραμείνει αδρανής και κλινικά σιωπηλή αλλά σύντομα οδηγεί σε μια επιτακτική ούρηση με ένα κάψιμο κατά την διάρκεια της ούρησης και πολύ τακτικά συνοδεία πυρετού.
Εάν παραμείνει πολύ καιρό χωρίς την ουσιαστική θεραπεία τότε μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην δημιουργία διαταραχών της νεφρικής λειτουργίας και σχηματισμό λίθων. Συνεπώς όταν έχουμε να κάνουμε με τέτοιους ασθενείς και ιδιαίτερα όταν είναι καλοκαίρι και εμφανίζεται αυξημένη η απώλεια ύδατος πρέπει άμεσα να τεθεί σε διάγνωση και θεραπεία προκειμένου να αποφευχθούν οι περαιτέρω εμπλοκές.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share