ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

6:27 π.μ. by Dr D. Kountouris

Η ΠΡΩΤΗ «ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ» ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΣΑΝ ΝΟΣΟΛΟΓΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 1395 ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑΑσφαλώς η σκλήρυνση κατά πλάκας υπήρχε στα συμπτώματα της πολύ πριν.
Όμως το «περίγραμμα» της σαν ασθένεια δίνεται πρώτη φορά το 1395 τον Φεβρουάριο όταν η μικρή Λαντβίνα φου Σίντμαν κάνοντας πατινάζ στον πάγο «νοιώθει» να φεύγει η δύναμη από τα πόδια της και πέφτει με ορμή στον πάγο σπάζοντας τέσσερα πλευρά (εικόνα).
Για τα επόμενα 37 χρόνια αρχίζει να υποφέρει και οι γιατροί το καταγράφουν από εξάρσεις και υφέσεις της ασθένειας. Τα συμπτώματα είναι τα γνωστά της σκλήρυνσης κατά πλάκας, παραλύσεις, διαταραχές όρασης, ακοής κ.λ.π.
Η νόσος έτσι καταγράφεται ιατρικά πρώτη φορά.
Η ίδια θεωρεί τις ιώσεις σαν «μήνυμα» θεού για τις αμαρτίες των ανθρώπων. Αποσύρεται και γίνεται καλόγρια όπου την επισκέπτονται ασθενείς για ευλογία και θεραπεία. Η εκκλησία την ανακηρύσσει αγία.

Ετικέτες , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share