ΑΓΓΕΙΟΓΕΝΙΝΗ ΚΑΙ ΝΟΣΟΣ ΤΟΥ ΣΑΡΚΩ

4:17 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΝΟΣΟΣ ΤΟΥ ΣΑΡΚΩ Η ΛΟΥ ΓΚΕΡΙΝΓΚ Η ΝΟΣΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΙΚΟΥ ΝΕΥΡΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΗ ΜΟΙΡΑΙΑ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΣΟΣ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΜΑΣ.
Σαφώς πρόκειται για μία έντονα εκφυλιστική νόσος ή πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση ή Λού Γκέρινγκ που έχει έντονα χαρακτηριστικά την πλήρη αδυναμία των άκρων κατάποσης και αναπνοής. Εξελίσσεται δε πάρα πολύ γρήγορα.
Μέχρι τώρα η αιτία είναι άγνωστη που την προκαλεί και οι τελευταίες έρευνες έχουνε δείξει ότι το γονίδιο της αγγειογενίνης ίσως παίζει ένα σημαντικό ρόλο στην κατάσταση αυτή. Πρόκειται για μια σοβαρή ανακάλυψη γενετικού χαρακτήρα και οπωσδήποτε φέρνει μια μεγάλη ελπίδα σε ότι αφορά την εύρεση μιας πιθανής θεραπείας.
Ο αγγειογενετικός αυτός παράγοντας είναι διαφορετικός σε γενετικές ομάδες άλλης εθνικής κληρονομιάς και έτσι πρέπει να ελεγχθεί σε ένα ευρύ φάσμα ασθενών. Όσο αφορά τις γερμανικές έρευνες που γίνανε τελευταία υπό την εποπτεία του ινστιτούτου Μάξ Πλάν έχει πιστοποιηθεί ότι συγκρίνοντας 600 ασθενείς με 600 φυσιολογικούς ανθρώπους όντως το γονίδιο αυτό έχει μια ιδιαίτερη βαρύτητα για την πλαγία αμυοτροφική σκλήρυνση και κατέληξε ότι παίζει έναν ουσιαστικό ρόλο στην παθογένεση και παθοφυσιολογία της αρρώστιας.
Συνεχιζόμενες οι έρευνες και εντοπίζοντας καλύτερα αυτές τις διαδικασίες είναι σίγουρο ότι θα βρεθεί κάποια θεραπευτική απαρχή. Αυτή είναι μια μεγάλη ελπίδα.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share