Η ΑΦΗ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

1:47 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΑΠΛΗ ΕΠΑΦΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ.
Οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας ή πάρκινσον υπολείπονται ουσιαστικά των κινήσεων των υγιών όσον αφορά και τον στόχο και την δύναμη. Έχει βρεθεί όμως εάν κατορθώσει κανείς να εξηγήσει στους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας πριν κουνήσουν το χέρι να χαϊδέψουν με το άλλο χέρι τον αγκώνα του μέλους που πρόκειται να κινήσουν, τότε η όλη διαδικασία γίνεται πάρα πολύ εύκολη. Καμιά φορά τα αποτελέσματα είναι τόσο θεαματικά που ενώ πριν δεν μπορούσε να γίνει καμία κίνηση αντίθετα μετά οδηγείται τέλεια. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι πιθανόν ότι ο εγκέφαλος παίρνει ένα σήμα από το άγγιγμα του άλλου χεριού σε άλλο μέρος που πιθανόν είναι πιο δραστήριο από αυτό του πάσχοντος. Έτσι συμψηφίζει ο εγκέφαλος την κίνηση την δυναμώνει και την παρουσιάζει καλύτερη.
Βέβαια δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο όμως σε πρόσωπα όπως με σκλήρυνση κατά πλάκας , πάρκινσον ή και εγκεφαλικά αποτελεί μια πάρα πολύ καλή μέθοδο που με ορισμένες τεχνικές και φάρμακα μπορεί να οδηγήσει σε μια θεαματική βελτίωση της κινητικότητας.

Ετικέτες , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share