Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΣΑΝ ΠΡΩΤΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

3:21 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΘΗΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗΣ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟ ΕΠΙΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΕΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ. ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ.
Είχαμε την χαρακτηριστική περίπτωση μιας νέας γυναίκας, δραστήριας και εργαζόμενης και κοινωνικά καταξιωμένης η οποία μετά από ένα τραυματικό γεγονός (απώλεια συντρόφου) και μια περίοδο έντονης κατάθλιψης 3 εβδομάδων παρουσίασε ξαφνικά έντονη δυσκολία βαδίσματος που όπως έδειξε η περαιτέρω διαφοροδιάγνωση ήταν αποτέλεσμα της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Με μια συνδυασμένη αντικαταθλιπτική αγωγή και αντιφλεγμονώδη αγωγή συνήλθε αρκετά η ασθενής αλλά όποτε την έπιανε η στεναχώρια της παρουσίαζε και αδυναμία στην βάδιση.
Το αναφέρουμε σαν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των πολλών προσώπων της σκλήρυνσης κατά πλάκας που παρουσιάζουν στην εμφάνιση της.
Βέβαια και η έντονη κατάθλιψη στην περίπτωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας μπορεί να «ξυπνήσει» σκυλιά που κοιμούνται.
Και εδώ το μυστικό είναι άμεση θεραπευτική αγωγή όλων των παθογενών παραμέτρων ανακόπτοντας με κάθε τρόπο την παθογενή εξέλιξη τους.

Ετικέτες , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share