ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΟΟΙΣΟΦΑΡΥΓΓΙΚΗ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ

3:02 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΠΑΝΙΟ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΑΚΤΙΚΑ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΓΑΣΤΡΟΟΙΣΟΦΑΓΙΚΗ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ.
Κατά την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση όπως έχει περιγραφτεί τα τελευταία χρόνια έχουμε επιστροφή του πεπτικού υγρού στους ανώτερους αεραγωγούς, δηλαδή στην περιοχή της τραχείας.
Η εκδήλωση αυτή δημιουργεί πολύ τακτικά συριγμό, βήχα και δυσφωνία καθώς επίσης και «ξηρό» λαιμό όπως πολύ τακτικά συμβαίνει στην σκλήρυνση κατά πλάκας. Έτσι πάρα πολλοί θεωρούν ότι έχουνε μια επιδείνωση των συμπτωμάτων της σκλήρυνσης ενώ στην ουσία πρόκειται για διαφορετική νοσολογική οντότητα.
Βέβαια πολλές φορές τα συμπτώματα της μιας βοηθούν την άλλη αλλά πρέπει να αξιολογούνται ξεχωριστά.
Εκείνο που ιδιαίτερα δημιουργεί υποψίες είναι η δυσφωνία μαζί με τον βήχα και τον συριγμό.
Για αυτό εάν παρουσιάζονται σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας καλό είναι να επισκέπτονται τον ωτορινολαρυγγολόγο προκειμένου να αξιολογήσει με επιτόπια στόχευση του λαρυγγοσκοπίου εάν συμβαίνει αυτό και να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

Ετικέτες , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share