ΤΟ ΟΞΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ Η ΣΚΠ

5:21 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.
Η ιδιαιτερότητα όμως που προκύπτει συγκεκριμένα στην περίπτωση αυτή είναι ότι στην σκλήρυνση κατά πλάκας ένα οξύ ψυχολογικό στρες μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα υποτροπή της νόσου. Σε μια έρευνα που έχουμε κάνει σε πάνω από 1000 ασθενείς διαπιστώσαμε ότι σε ένα ποσοστό αρκετά μεγάλο περίπου στο 25% τόσο η έξαρση της νόσου όσο και αργότερα μια τυχαία υποτροπή έγινε μετά από ένα οξύ τραυματικό στρες και κυρίως οικογενειακού ή κοινωνικού τύπου.
Αυτό εδώ πέρα δίνει το γεγονός αφορμή ότι μεταξύ των άλλων που πρέπει να προσέχουνε οι άνθρωποι που υποφέρουνε από σκλήρυνση κατά πλάκας είναι τα τραύματα αυτά του είδους διότι είναι εκτός ελέγχου τους και δύσκολα ανατρέψιμα.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share