ΠΟΣΟ ΑΜΕΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΕ ΥΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ;

8:02 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΥΠΟΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.
Μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή χωρίς να ξέρει κανένας ή να μπορεί να προβλέψει την εξέλιξή τους.
Οι υποτροπές της σκλήρυνσης κατά πλάκας χρειάζονται άμεση θεραπεία άσχετα ποια είναι η κατάσταση του ασθενούς ή σε ποιο θεραπευτικό σχήμα βρίσκεται.
Για να συμβεί υποτροπή σημαίνει ότι ο ασθενής είναι ευάλωτος ή δεν είναι επαρκώς καλυμμένος για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.
Υπάρχει ευρέα αντίληψη ότι οι υποτροπές κατά κανόνα είναι λοιμογόνου αιτιολογίας και πρέπει να αντιμετωπίζονται ανάλογα.
Φυσικά αυτό έχει μια υπόσταση αλλά δεν είναι απολύτως ακριβές.
Σε δικές μας έρευνες φάνηκε ότι σε πολύ μεγαλύτερη αναλογία οι αιτίες των υποτροπών είναι ψυχοδυναμικού χαρακτήρα και μάλιστα τα αίτια των ψυχολογικών διαταραχών μπορεί καμιά φορά να είναι ιδιαίτερα ευτελή.
Παρόλα αυτά η «ζημιά που κάνουν» είναι το ίδιο ισχυρή.
Αναφέρουμε τις περιπτώσεις των αιτιών σε περιπτώσεις επιπλοκών της σκλήρυνσης κατά πλάκας διότι η αντιμετώπιση τους είναι ξεχωριστή και αναγκαία πέρα από συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Μια δεύτερη μεγάλη απαγορευτική αρχή είναι η απώλεια χρόνου και με την πρώτη υπόνοια της επιπλοκής πρέπει η διαγνωστική και θεραπευτική διαδικασία να είναι άμεση.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share