Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΡΙΧΟΤΙΛΛΟΜΑΝΙΑΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΚΠ

2:07 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΣΚΠ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΚΝΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΝΩΤΙΑΙΟ ΜΥΕΛΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΠΟΙΚΙΛΛΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ.
Υπάρχει μια περιοχή στον εγκέφαλο που λέγεται αμυγδαλή και «επικοινωνεί» με το διαφανές σώμα τον ιππόκαμπο και τον προμετωπιαίο λοβό.
Ο κύκλος αυτών όλων των διασυνδέσεων ρυθμίζει μνήμες, βιώματα, συμπεριφορές και ψυχαναγκασμούς.
Στην ΣΚΠ καμιά φορά τυχαίνει να δημιουργηθεί κάποια εστία στην περιοχή αυτή που προκαλεί μια ιδιαίτερη διαταραχή της συμπεριφοράς την τριχοτιλλομανία. Κατά την περίπτωση αυτή ο ασθενής αρχίζει και τραβά τις τρίχες της κεφαλής του από συγκεκριμένη περιοχή, τα βλέφαρά του ή τα γένια αν έχει. Το αποτέλεσμα είναι ότι δημιουργούνται ολόκληρες περιοχές γυμνές από μαλλιά. Τυχαίνει κάποιες φορές μετά από θεραπεία της ΣΚΠ να υποχωρεί η διαταραχή αυτή αν και αυτό είναι αρκετά σπάνιο.

Ετικέτες , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share