ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

3:18 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ TGN 1412. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΤΑΝΕ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ ΣΑΝ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ.
Το φάρμακο αυτό είναι γερμανικής προέλευσης της φίρμα TE GENERO Και δοκιμάστηκε πρώτα στην Αγγλία διότι εκεί ήταν οι συνθήκες ευνοϊκές. Στόχος του φαρμάκου ήταν να χρησιμοποιηθεί για την σκλήρυνση κατά πλάκας και την ρευματοειδή αρθρίτιδα. Δυστυχώς στους υγιείς εθελοντές που δοκιμάστηκε το φάρμακο πέρα από βαριές εγκεφαλικές δυσλειτουργίες που προκάλεσε στο πλαίσιο μιας εγκεφαλίτιδας προκάλεσε και πάρα πολύ άσχημες διαταραχές της κυκλοφορίας με νεκρώσεις. Αυτή την στιγμή η δικαστική διαμάχη έγκειται στο γεγονός ότι νοσοκομείο και σύστημα υγείας αρνούνται να αναλάβουν τα έξοδα θεραπείας που είχανε αυτοί οι υγιείς – ασθενείς. Από την άλλη μεριά ξεκινάνε οι διαδικασίες αποζημίωσης των ασθενών για το φάρμακο TGN 1412 το οποίο όμως είχε ήδη πάρει άδεια για δοκιμασία. Πρόκειται για ένα φαύλο κύκλο που θα δυσχεραίνει πάρα πολύ την περαιτέρω έρευνα.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share