ΣΚΠ ΚΑΙ ΠΛΑΣΜΑΦΑΙΡΕΣΗ

12:51 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΣΜΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ.
Με την πλασμαφαίρεση φιλτράρεται το αίμα μηχανικά προκειμένου να απαλλαγεί από ορισμένες τοξικές ουσίες που δημιουργούν προβλήματα στον οργανισμό.
Με την ίδια λογική αρκετά κέντρα εφαρμόζουν την μέθοδο της πλασμαφαίρεσης με ειδικά φίλτρα και στην ΣΚΠ.
Ο στόχος είναι η αφαίρεση ουσιών και πρωτεϊνών που δημιουργούν πιθανά προβλήματα στην εξέλιξη της νόσου και με την απομάκρυνση τους αναμένεται κάποια ίαση.
Δυστυχώς μέχρι στιγμής η μέθοδος αυτή δεν έχει αποφέρει αποτελέσματα πιθανόν λόγω του ότι δεν είναι επακριβής όλη η διαδικασία σε σχέση με την νοσολογική κατάσταση της ΣΚΠ.
Πολλές φορές φιλτράρονται και απαραίτητες ουσίες για τον οργανισμό με αποτέλεσμα να επιπλέκεται η κατάσταση.
Και συνήθως αυτός είναι ο κανόνας γιατί η εμπειρία πάνω σε αυτό το θέμα είναι πολύ φτωχή.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share