Η ΑΠΟΛΙΠΟΠΡΩΤΕΙΝΗ Ε ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

5:37 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΑΠΟΛΙΠΟΠΡΩΤΕΙΝΗ Ε ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΜΥΝΟΞΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ «ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ» ΛΙΠΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΥΛΩΣΗ ΤΗΣ.Κατά κύριο λόγο διαταραχές της απολιποπρωτείνης Ε έχουμε στο Alzheimer.
Ακριβώς επειδή η απολιποπρωτείνη Ε είναι γνωστή για τις διαταραχές που προκαλεί στο Alzheimer από καιρό έχει γίνει προσπάθεια να συνδεθεί και με την παθογένεια της σκλήρυνσης κατά πλάκας αν και στην σκλήρυνση κατά πλάκας έχουν βρει μια άλλη νοσολογική δραστηριότητα.
Παρόλα αυτά επειδή πιστεύεται ότι υπάρχει κάποια σύνδεση έχουν γίνει πάρα πολλές έρευνες για να συγκρίνουνε τα μεν με τα δε όπου τελικά έχει αποδειχθεί ότι η απολιποπρωτείνη Ε 4 δεν έχει καμία ουσιαστική παθογένεση στην σκλήρυνση κατά πλάκας.
Νέες έρευνες δείξανε ότι όντως δεν υπάρχει παθογενής σχέση μεταξύ της ασθένειας και της απολιποπρωτείνης αλλά η εμφάνιση της τελευταίας σε πάρα πολλές μορφές της σκλήρυνσης κατά πλάκας προδιαθέτει, όπως είναι αναμενόμενο, για μια εντονότερη συμπτωματολογία και πιο γρήγορη εξέλιξη της αρρώστιας.

Ετικέτες , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share