ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΥΠΟΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟΥ ΣΕ ΣΚΠ

7:00 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΟΙ ΔΥΟ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ Η ΜΙΑ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΠΟΛΛΕΣ ΔΕ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΜΙΑ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ.
Χαρακτηριστική περίπτωση είναι στην εμφάνιση του υποθυρεοειδισμού οι αυξομειώσεις του βάρους, το χαρακτηριστικό προσωπείο, η χρόνια κόπωση που αποδίδεται και στην ΣΚΠ ιδιαίτερα όταν διαπιστώνουμε εστίες στην περιοχή του υποθαλάμου στην μαγνητική τομογραφία, μουδιάσματα, υπνηλία, νωθρότητα, δυσκοιλιότητα, αταξία.
Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει ο γιατρός να σκεφτεί διαφοροδιαγνωστικά άμεσα προκειμένου να πιστοποιήσει μέσω εργαστηριακών εξετάσεων τις διαταραχές των θυρεοειδικών ορμονών και επίσης με τα ανάλογα τεστ να αποκλίσει τον δευτεροπαθή υποθυρεοειδισμό ή το αντίθετο.
Η έγκαιρη διαπίστωση του υποθυρεοειδισμού στην ΣΚΠ και η θεραπεία είναι ουσιαστικής σημασίας διότι μπορεί να βγάλει τον ασθενή από μεγάλα προβλήματα.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share