ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΚΑΙ ΣΚΠ

1:10 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΜΕΝΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.
Ταυτόχρονα αποτελεί και το περίβλημα του νωτιαίου μυελού. Ο συνδυασμός φέρνει αρκετές δυσκολίες στην ΣΚΠ. Επειδή νευρικό σύστημα και σπονδυλική στήλη και ειδικά ο νωτιαίος μυελός, είναι σε μια στενή επικοινωνία, πολλές φορές έχουμε ιατρικές παρανοήσεις όταν συνυπάρχουν βλάβες και από τα δύο νοσήματα.
Είναι δυνατόν η κλινική εικόνα της ΣΚΠ να ξεκινάει αρκετές φορές με κύριο σύμπτωμα μια ριζίτικη διαταραχή της σπονδυλικής στήλης ή με την μορφή ενός λουμπάγκο . Σε αυτές τις περιπτώσεις για τα φαινόμενα αυτά αρκετές φορές λόγω της περιορισμένης έκτασης που δείχνουν ότι έχουν, παρερμηνεύονται σαν τοπικές αλλοιώσεις με αποτέλεσμα πολλές φορές, ιδιαίτερα σε επιμονή του πόνου, να γίνονται και οι ανάλογες επεμβάσεις. Το αποτέλεσμα είναι ότι εάν υπάρχει έλλειψη εκτενούς ιστορικού που να εξηγεί την διαφοροδιάγνωση από την πρώτη στιγμή έτσι που ασθενείς και θεράπων να γνωρίζουν ότι έχουν να κάνουν με την ΣΚΠ και μόνο, το ιατρικό πρόβλημα εξακολουθεί να συνεχίζεται πολλές φορές με άκρως δυσμενείς προϋποθέσεις και συνέπειες λόγω έλλειψης συγκεκριμένης διάγνωσης.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share