Η ΣΧΕΣΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΣΚΠ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΠΤΙΚΗ ΝΕΥΡΙΤΙΔΑ

4:26 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΤΗΣ ΣΚΠ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΠΤΙΚΗ ΝΕΥΡΙΤΙΔΑ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ.
Η διάσταση αυτών των απόψεων ποικίλλει από το 20% έως και το 75% πάντοτε σε ότι αφορά την συχνότητα και την χρονική διάρκεια της νόσου. Έτσι λοιπόν υπολογίζουν ένα ρίσκο 20% μετά από 2 χρόνια εμφάνισης ΣΚΠ κατόπιν ιδιοπαθούς οπτικής νευρίτιδας. Μετά από 5 χρόνια το ρίσκο αυξάνει σε 40%.
Γενικά με την πρόοδο του χρόνου η οπτική νευρίτιδα και η ΣΚΠ πλησιάζουν όλο και περισσότερο η μία με την άλλη, π.χ. μετά από 15 χρόνια το ποσοστό σύγκλισης φτάνει στο 80%. Βέβαια ουσιαστικό ρόλο παίζει και αν στο μεταξύ διάστημα έχει ληφθεί για την οπτική νευρίτιδα ειδική αγωγή ή όχι.
Η έλλειψη θεραπευτικής αγωγής αυξάνει όλο και περισσότερο την σύγκλιση των δύο ασθενειών.

Ετικέτες , , , ,

Comments (1)


Blogger Βάσια Καραγιώργου
6 Ιανουαρίου 2011 στις 2:09 μ.μ.  

Αγαπητέ κύριε Κουντούρη τα Άρθρα και οι Έρευνες που δημοσιεύετε είναι πολύ ενδιαφέρουσες.Παρακαλώ όμως θα ήθελα να με ενhμερώσετε για σχόλια και διευκρηνήσεις που θα μπορούσατε να μου λύσετε ,που θα μπορούσα να απευθηνθώ;

<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share