Η ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΤΟΥ CROHN ΜΕ ΣΚΠ

10:28 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΣΕ ΚΛΙΝΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ Η ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΔΥΟ Ή ΤΡΙΩΝ ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΑΖΕΙ.
Στην περίπτωση που έχουμε τη νόσο του Crohn ή ελκώδη κολίτιδα, με ταυτόχρονη συνύπαρξη της ΣΚΠ, το μόνο γεγονός που θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι έχει κλινικό βάρος, είναι η απάντηση στο ερώτημα ποια από τις δύο εμφανίστηκε πρώτη.
Η κυρίως θεραπεία, και μάλιστα αυτή του στενού παθολογικού πυρήνα, είναι σχεδόν ταυτόσημη όπως είναι και οι βελτιώσεις ή χειροτερεύσεις των συμπτωμάτων και των δυο νοσημάτων. Όπως και να έχει το θέμα, πρέπει να γίνεται στενή παρακολούθηση της πορείας και των δύο και ανάλογη θεραπευτική αντιμετώπιση.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share