ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΕΣΤΙΕΣ

2:34 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑΣ (ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ) ΠΑΝΤΑ ΠΥΡΟΔΟΤΕΙ Η ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ.
Έτσι σε περιπτώσεις σκλήρυνσης κατά πλάκας όπου υπάρχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία ως προς την υποδοχή εξωτερικών γεγονότων ή στενάχωρων διαδικασιών τότε τίθεται σε ενέργεια ένας ολόκληρος εγκεφαλικός μηχανισμός ο οποίος φέρνει μια τοπική μεταβολική αναστάτωση σε σημεία μειωμένης εγκεφαλικής «αντίστασης» και ως εκ τούτου την απαρχή μιας νέας φλεγμονώδους διαδικασίας μιας εστίας.
Το συμπέρασμα είναι ότι πάση θυσία θα πρέπει να αποφεύγονται αυτές οι αιτίες που δημιουργούν τις καταστάσεις αυτές και επιφέρουν νέα προβλήματα σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ετικέτες , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share