ΈΚΡΗΞΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΑΠΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ ΜΕΘΑΝΟΛΗΣ

4:49 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΚΛΗΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΥΧΗΣ ΚΑΙ ΧΑΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για έναν νεαρό ασθενή, ο οποίος μετά από κατάχρηση αλκοόλ  ένιωσε διαταραχές από τα μάτια και αποδόθηκε στην κακή ποιότητα αλκοόλ. Αφού ξεχάστηκε για αρκετούς μήνες, επανήλθαν αυτά τα συμπτώματα πάλι από χρήση αλκοόλ, αλλά πολύ εντονότερα. Αυτή τη φορά ο εκτενής νευροφυσιολογικός έλεγχος κατέδειξε ότι πίσω από την κατάχρηση της αλκοόλης, το αληθινό παθολογικό αίτιο ήταν το υπόβαθρο μιας σκλήρυνσης κατά πλάκας. Αυτό μας δίνει την αφορμή να πούμε ότι σε οποιαδήποτε  παθολογική εμφάνιση, πριν αποδώσουμε την αιτία σε τυχαία αίτια, πρέπει να γίνεται εκτεταμένος έλεγχος, τουλάχιστον σε συμπτωματολογίες που μοιάζουν με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share