Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ Η ΜΕΡΙΚΗ ΓΝΗΣΙΑ ΛΕΚΤΙΚΗ ΚΩΦΩΣΗ

4:05 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΌΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΛΑΒΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟΜΥΕΛΙΝΩΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΦΛΟΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΙΡΜΙΚΟΥ ΦΛΟΙΟΥ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΚΩΦΩΣΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ Η ΓΝΗΣΙΑ ΛΕΚΤΙΚΗ ΚΩΦΩΣΗ.
Αυτό δεν είναι πάντοτε πλήρες, δηλαδή δε συμβαίνει 100%, αλλά σε ένα μεγάλο ποσοστό μπορεί να ξεγελάσει τον κλινικό γιατρό και να νομίζει ότι έχει να κάνει με μια αιτία κωφότητας και έτσι ξεκινάει η ιστορία με ακουστικά κ.τ.λ. Σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις δεν πρόκειται για βλάβη του εξωτερικού ακουστικού νεύρου και επόμενο είναι ότι ένα ακουστικό, όπως πολλές φορές είδαμε να εφαρμόζεται σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, δε βοηθάει στην περίπτωση αυτή, διότι η βλάβη είναι αμιγώς ενδοεγκεφαλική. Βέβαια μπορεί να είναι μικρότερης έντασης, έτσι που να ποικίλει η συμπτωματολογία ή να έχουμε αυξομειώσεις των συμπτωμάτων, αλλά η εικόνα του συνδρόμου είναι χαρακτηριστική και δεν πρέπει να ξεγελάει. Σε αυτές τις περιπτώσεις, βοηθάει η γενικευμένη θεραπεία εναντίων της σκλήρυνσης κατά πλάκας παρά οποιαδήποτε άλλη τοπική «μικροεφαρμογή». Π.χ. ακουστικό.

Ετικέτες , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share