ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

10:03 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΜΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΑΝΟΣΟΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ (ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΣΤΡΕΣ, ΚΟΠΩΣΗ, ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ Κ.Τ.Λ.) ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΈΝΤΟΝΗ.
Σε αυτές τις περιπτώσεις, που έχουμε αυτού του είδους τις καταστάσεις, σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας είναι δυνατή η εμφάνιση ασθενειών τύπου ανοσοανεπάρκειας, όπως είναι η θρομβοπενική αναιμία, άλλου είδους αναιμίες ή ακόμη και αιμορραγικές κενώσεις, αιμορραγίες από την μύτη, εμφάνιση εκζεμάτων, σε μικρό ή μεγάλο ποσοστό. Όλα αυτά τα συμπτώματα, μπορεί να εμφανίζονται μεμονωμένα ή και όλα μαζί, μα πρέπει αμέσως να καταγράφονται.
Στην περίπτωση λοιπόν που είναι δεδομένη η διάγνωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας, και ήδη έχουν γίνει οι ανάλογες κλινικές έρευνες, ακόμα και αν βρίσκεται σε οποιοδήποτε στάδιο θεραπείας, ιδιαίτερα με τα καινούργια φάρμακα των αντισωμάτων, είναι απαραίτητο να γίνεται μεγάλος έλεγχος και η εκτίμηση της όλης κατάστασης, στην περίπτωση που εμφανιστούν τέτοιου είδους διαταραχές. Τυχόν παραμέληση της σωστής εκτίμησης των κινδύνων και άμεσης καταγραφής όλων αυτών των συμπτωμάτων, μπορεί να έχει μοιραίες εξελίξεις για τη νόσο και μη αναστρέψιμες βλάβες. Άρα λοιπόν, όταν παρατηρούμε όλα αυτά τα μικροσυμπτώματα, πρέπει έγκαιρα να έχουμε την ιατρική διάγνωση και αντιμετώπιση.

Ετικέτες , , , , ,

Comments (1)


Blogger Erevna MediMark
18 Απριλίου 2012 - 4:30 π.μ.  

Θέλεις οι ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση να απολαμβάνουν καλύτερες υπηρεσίες και θεραπευτικές επιλογές;

Είσαι ο ίδιος ασθενής;
Λάβε μέρος στην έρευνα και μοιράσου την εμπειρία σου.
Πες πόσο ικανοποιημένος είσαι από τη θεραπεία σου και τις υπηρεσίες που λαμβάνεις, ανέφερε τα προβλήματά σου και βοήθησε να γίνουν καλύτερα κατανοητές οι ανάγκες σου.

Μάθε πώς
http://medimark.wufoo.com/forms/r7x2s9/

Medi Mark - Εταιρία Ιατρικής & Φαρμακευτικής έρευνας αγοράς
Τηλέφωνο: 210 69 90 124
Email: medimark@hol.gr

Είσαι συγγενής ή φίλος κάποιου ατόμου που πάσχει από ΠΣ;
Μίλησε για αυτήν την έρευνα.

Η συμμετοχή στην έρευνα είναι εθελοντική και όλες οι απαντήσεις είναι απόλυτα εμπιστευτικές χωρίς καμία αναφορά σε μεμονωμένα άτομα.

<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share