ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΈΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ

9:51 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΈΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΣΕ ΌΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΈΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ.
Οι Γερμανοί, που είναι μεθοδικοί άνθρωποι και μετρούν τα πάντα με προσοχή, μπήκαν στον κόπο και έκαναν μια εκτεταμένη στατιστική της τελευταίας περίπου δεκαετίας˙ ότι υπάρχει μια μεγάλη καθυστέρηση στην τοποθέτηση της σκλήρυνσης κατά πλάκας, διότι οι ασθενείς κατευθύνονται σε γιατρούς, οι οποίοι αργούν να καταλάβουν το πρόβλημα και πολλές φορές κάνουν λάθος διάγνωση. Σαν παράδειγμα αναφέρω ότι ένα περίπου 40% δείχνει μεγάλη καθυστέρηση στους οφθαλμιάτρους, όπου «ψάχνονται» για θολούρα ή διπλωπία και δεν γίνεται ο απαιτούμενος έλεγχος. 20%-30% διανέμεται και σε παθολόγους, ορθοπεδικούς για κινητικά και ορθοπεδικά προβλήματα, τα οποία παίρνουν άλλο διαγνωστικό δρόμο από αυτόν που πρέπει. Γενικά, όσο και αν ακούγεται περίεργο, ο ασθενής ο ίδιος πρέπει να εξαντλεί τις διαγνωστικές ικανότητες, προκειμένου να έχει την έγκαιρη θεραπεία.

Ετικέτες , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share