ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΜΝΗΜΗΣ

7:55 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΈΧΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ ΜΝΗΜΗΣ, ΌΤΑΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΕΣΤΙΕΣ ΣΕ ΚΡΟΤΑΦΙΚΟ ΛΟΒΟ ΚΑΙ ΙΠΠΟΚΑΜΠΟ.
Κροταφικός λοβός και ιππόκαμπος αποτελούν το νευρωνικό τόξο που ρυθμίζει την ομαλή λειτουργία της μνήμης και όταν διαταραχθεί λόγω λοιμωδών αιτιών, όπως στη σκλήρυνση κατά πλάκας, παρουσιάζει χαρακτηριστικές διαταραχές, όπως déjà vu και jamais vu. Στην προκειμένη περίπτωση, déjà vu είναι όταν έχει κάποιος την ψευδαίσθηση ότι κάτι πρωτόγνωρο το έχει ξαναζήσει, ενώ jamais vu όταν παρουσιάζεται μια κατάσταση γνωστή σαν πρωτόγνωρη, σαν αίσθημα ανοικειότητας.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share