ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΑΓΓΕΙΑ

6:22 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΈΝΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΟ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΗΜΑ ΠΟΥ, ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ, ΈΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΤΗΣ ΜΥΕΛΙΝΗΣ ΣΤΑ ΝΕΥΡΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ.
Πέρα από αυτό, ο αιματολογικός παράγων παίζει τεράστιο λόγο και στην εμφάνιση και στην εξέλιξη. Μπορεί οι διαδικασίες της κλινικής εμφάνισης της σκλήρυνσης κατά πλάκας να αποτελούν ουσιαστικά μέρος της διαταραχής της αμύνης του οργανισμού, όμως η αιματική κυκλοφορία είναι αυτή που έχει ένα τεράστιο μέρος ευθύνης για την εξάπλωση της ασθένειας. Ιδιαίτερα στα αρχικά στάδια της σκλήρυνσης κατά πλάκας, μια αιματολογική διαταραχή μπορεί να προκαλέσει την έναρξη και τη γενίκευση της νόσου, διότι αποτελεί το «διάδρομο» που χρησιμοποιεί το ανοσοποιητικό, προκειμένου να στοχεύσει τα νευρικά εκείνα κύτταρα που είναι να πληγούν. Αυτός είναι  ο λόγος που στη σκλήρυνση κατά πλάκας, ασχέτου σταδίου έκφρασης της, η διεξοδική έρευνα μιας αιματολογικής κατάστασης είναι απόλυτα απαραίτητη. Π.χ. η έρευνα για μια αναιμία.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share