ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΜΕ ΒΙΤΑΜΙΝΗ D3 ΚΑΙ ΑΣΒΕΣΤΙΟ

9:19 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΟΗΘΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΣΚΕΨΗΣ.
Κατά καιρούς, έχουν καταγραφεί υπέρ και κατά απόψεις, σε ότι αφορά αυτόν το συνδυασμό. Έχει υποστηριχτεί ότι δεν έχει ουσιαστικές παρενέργειες στους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, χωρίς όμως να έχει διευκρινιστεί και με σιγουριά και πόσο μεγάλη θεραπευτική δράση έχει στους ίδιους τους ασθενείς. Μια πολυκεντρική μελέτη στον Καναδά ασχολήθηκε επιμελώς με αυτό το θέμα, προσπαθώντας να δώσει μια τελεσίδικη απάντηση στο θέμα αυτό. Τα αποτελέσματα,  συγκεντρωτικά, έδειξαν ότι ο συνδυασμός βιταμίνης D3 με το ασβέστιο δε φέρνει καμιά ουσιαστική ανοσολογική αντίδραση, κοινώς δεν κάνει ούτε καλό ούτε κακό. Το όλο θέμα ακόμα διερευνάτε.

Ετικέτες , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share