ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ

11:21 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΊΔΙΟ ΝΟΣΟΛΟΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ.
Οι επιληπτικές κρίσεις χαρακτηρίζονται από την αυξημένη βιοηλεκτρική δραστηριότητα σε ένα σημείο του εγκεφάλου, λόγω μιας τοπικής διαταραχής. Στην περίπτωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας έχουμε σε πολλαπλά σημεία του εγκεφάλου φλεγμονώδεις διαταραχές, οι οποίες τακτικά στην έξαρση τους διεγείρουν τα εκεί κύτταρα σε επιληπτική δραστηριότητα και κατόπιν έχουμε εμφάνιση επιληπτικής κρίσης. Εδώ πέρα βέβαια, χρειάζεται και μια «γενετική προδιάθεση», δηλαδή τα κύτταρα αυτά να έχουν κληρονομικά ένα πρόβλημα ρύθμισης της λειτουργίας τους, το οποίο επιτείνεται από την παρουσία οποιουδήποτε αιτίου, όπως στην προκειμένη περίπτωση τη φλεγμονώδη διαδικασία της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Ο συνδυασμός των δυο συνδρόμων σκλήρυνσης κατά πλάκας και επιληπτικών κρίσεων είναι, θεραπευτικά, δύσκολος αντιμετωπίσιμος, αν κανείς αργήσει να επιληφθεί επί του θέματος. Στις περιπτώσεις αυτές πρέπει να έχει άμεση επέμβαση ο θεράπων γιατρός και για τα δυο θέματα.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share