ΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

10:08 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΟΙ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΥΠΙΚΕΣ,ΜΙΚΡΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ,ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΈΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ 4% ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ.
Στις περισσότερες περιπτώσεις η αφορμή εμφάνισης αυτών των κρίσεων είναι λοιμογόνες διαταραχές στο κεντρικό νευρικό σύστημα, οι οποίες, κατά κανόνα, προκαλούν τη συμπτωματολογία τους. Αυτή γίνεται κλινικά εμφανής, ανάλογα με τη βαρύτητα των συμπτωμάτων της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Πολλές φορές, αν όχι τις περισσότερες φορές, είναι συνηθισμένο η συμπτωματολογία της σκλήρυνσης κατά πλάκας να καλύπτει τις αφαιρέσεις, έτσι ώστε να μην επιδέχονται και την ανάλογη (αντιεπιληπτική) αγωγή. Πάντοτε, όμως, όταν έχουμε και την παραμικρή υπόνοια πρέπει να γίνεται εκτεταμένος ηλεκτροεγκεφαλογραφικός έλεγχος, ώστε να διαγιγνώσκεται το πρόβλημα και να δίδεται αγωγή. Σε αντίθετη περίπτωση, έχουμε περαιτέρω βλάβη της εγκεφαλικής ουσίας.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share